Visaaaaaa
Door: we
Blijf op de hoogte en volg Erwin & Irene
05 Maart 2008 | Ghana, Accra
Een paar uurtjes later de paspoorten weer op gepikt met een mooie stikker voor Togo, Benin, Niger en Burkina Faso. (Cote d Ivoire slaan we over). Wat de visa betreft kunnen we dus lekker vooruit.
Toen vol goede moed op naar het cargoterrein. De titel van dit verhaal is geen vroaaaap, je raadt het al natuurlijk.
We komen al goed in het Afrikaanse tempo want we konden er voornamelijk om lachen toen Agnes d'r collega vertelde dat de motoren wel zonder importtax naar binnen mogen (tijdelijke import) maar de 0,8 liter olie die we in het krat hebben gestopt niet want die wordt hier gebruikt :-) En dus moet er volgens de douane voor betaald worden.
Uiteindelijk vindt iedereen wel dat de olie toch maar gratis naar binnen mag anders moeten documenten weer opnieuw opgemaakt worden maar dat gebeurt dus pas vrijdag.
Morgen, partyyyyyy
O ja, tijdens een colaatje vonden we dat we lekker koel zaten, het was er 30.4 graden.
05 Maart 2008 - 20:32
Lyon En Joke:
Zo te lezen hebben jullie de goede instelling al te pakken.Wat super van die Tongolese ambasade,zoiets verwacht je daar niet,lekker idee die visa in de pocket.Het olie-verhaal is lachwekkend,maar toch positief dat ze dat zelf ook vinden !! Heel veel plezier met alle festiviteiten daar, hou het koel.Liefs en groetjes van Opa en ons. -
06 Maart 2008 - 06:28
Bertine:
Hou de moed er vooral in, want eigenlijk verloopt het voor afrikaanse begrippen super soepel!! Zij roggelen het wiel voor jullie, dus nog even volhouden en vroemm! -
06 Maart 2008 - 07:57
Ester :
Ja ja noem nog een keer het temperatuurtje ! En dat terwijl ik gisteren nog in de hagelbuien liep....Anyway veel plezier en succes met het regelwerk. Groetjes !! -
06 Maart 2008 - 08:03
Karin En Dirk:
Heerlijk zeg dat jullie er zijn en dat het zo goed verloopt. wij mogen nog even wachten voordat wij eindelijk 5 weken vrij zijn. Geniet vooral van het mooie weer
06 Maart 2008 - 11:48
Laura:
In ieder geval een goei start gemaakt! Houen zo! Geniet van de reis en maak er wat moois van! Ik zal regelmatig de site even bezoeken!
Groetjes, Laura -
08 Maart 2008 - 19:23
Harold:
Gave verhalen lui!
Voor hoe lang hebben jullie die visa?
Is ook een goed idee voor ons zo te regelen.